Lado Leskovar, Big Band in Simfonični orkester RTV Slovenija – Cankarjev dom, Ljubljana

Legendarni LADO LESKOVAR, ob izjemni 60-letnici svojega glasbenega delovanja, napoveduje veliki gala koncert v Cankarjevem domu – v torek 25. aprila 2017!

Na velikem gala koncertu bomo lahko ob spremljavi opojnega baritona Lada Leskovarja spremljali pregled vrhuncev izjemnega opusa 60 letne kariere legende slovenske popevke, od prekrasnih slovenskih zimzelenih melodij do imenitnih interpretacij svetovno znanih šansonov. Koncerta se bo udeležila tudi priznana angleška igralka Vanessa Redgrave, s katero sta zaigrala v slovitem angleškem filmu Isadora, nagrajenem z Zlato palmo na filmskem festivalu v Cannesu. Ladu se bodo ob izjemnem jubileju na odru pridružili tudi mnogi znani slovenski in mednarodni gostje:

Radojka Šverko, Josipa Lisac, Nuša Derenda, Rade Šerbedžija, Bajaga i Instruktori, Aki Rahimovski (Parni valjak), Magnifico, Jan Plestenjak, Adi Smolar, Samuel Lucas, Sanja Ilić, Zijah Sokolović, Boris Cavazza in Sašo Hribar. Program bo vodil Janez Hočevar-Rifle.

Lado Leskovar je že od sredine 60. let ena od osrednjih slovenskih pevskih osebnosti. Preizkušal se je v vseh zabavno glasbenih zvrsteh in se uveljavil v slovenskem, jugoslovanskem in širšem evropskem glasbenem prostoru. V svoji izjemni karieri je zelo uspešno nastopil na številnih festivalih, kjer so bile njegove pesmi velikokrat nagrajene z najvišjimi festivalskimi priznanji. Leta 1963 je s pesmijo Malokdaj se srečava osvojil prvo nagrado na festivalu Slovenska popevka Bled, leta 1964 z Potraži me u predgradju prvo nagrado na vsejugoslovanskem festivalu Opatija ter leta 1967 nastopil tudi na Evroviziji in dosegel odlično uvrstitev s pesmijo Vse rože sveta. Lado Leskovar se je z doživetimi in čustvenimi interpretacijami nedvomno uveljavil kot imenitni interpret tako slovenskih kot svetovno znanih šansonov, s svojimi uspehi pa mu je uspelo uveljaviti šanson tudi v slovenskem okolju in ustvariti izjemno pevsko kariero, ki traja že šest desetletij!
Ob 60-letnici bo veliki gala koncert v Cankarjevem domu legendarnega slovenskega šansonjerja Lada Leskovarja z znamenitimi gosti in ob spremljavi Revijskega orkestra RTV Slovenija res nekaj nepozabnega!