Hamo & Tribute 2 Love – Kino Šiška, Ljubljana

Zaljubljeni blues-rockerji Hamo & Tribute 2 Love so v četrtek, 16. februarja 2017, v prepolni katedrali Kina Šiška predstavili svoj novi album 3p. Koncert je bil svojevrsten družbeni fenomen, saj so fantje nastop oglaševali izključno na spletu, brez uličnih plakatov, dvorano pa so suvereno razprodali že več dni pred dogodkom.

​Koncert je s solističnim nastopom otvoril italijanski kantavtor The Leading Guy (Simone Zampieri) in poskrbel za neprecenljivo uverturo.

Hamo & Tribute 2 Love so jo spretno nadgradili v pravi koncertni spektakel. Na odru se je stalni posadki (Martin Janežič Buco, Uroš Škerl Kramberger, Denis Horvat in Hamo) prvič pridružil novi član skupine, kitarist Peter Dekleva, eden najboljših rock in pop glasbenikov v državi. Zasedel je mesto mladega očka Uroša Primožiča – Spretana, ki se trenutno mudi na očetovskem dopustu. Presenečenje koncerta je bil istrski kantavtor Rudi Bučar, ki je v osrednjem delu nastopil v duetu s Hamom. Poskrbel je za akustični zvok in s svojim glasom očaral publiko. Priljubljena pesem »Rožice« je bila v stilu valentinovega pospremljena z drobno pozornostjo za vnete oboževalke v prvi vrsti – rožico. Koncert je bil iskren, dinamičen, poln preigravanja in bluesovske improvizacije, kar so že deset let ključni atributi zasedbe Hamo & Tribute 2 Love. Vrhunec koncerta pa je obeležil izbruh srebrnih konfetov kot posebno presenečenje ob izidu albuma!

Predstavljeni novi album 3p je bluesovski in kričeč, pa vendarle nekoliko bolj umirjen od preteklih albumov Dve (2013) in Pol (2015). Kritiki so 3p že pohvalili kot enega najbolj iskrenih glasbenih izdelkov zadnjih let. Takšen je bil tudi debeli dve uri trajajoči koncert – poln čustev, ujet med smeh in solze. Obiskovalci so se, kot ponavadi, zagrebli za vinilno različico albuma, ki je izšla v butičnih dvesto izvodih, zgoščenko z nekaj dodatnimi skladbami pa lahko pričakujemo šele jeseni.